Bredbandsinformation

2013-10-18
Grävning för att lägga ner rör för fibern pågår just nu mellan 153:an och Grunnarp.

Nästa del i grävningen kommer att ske från smedjan och österut.

Vi saknar en del markavtal som inte är påskrivna och inskickade till styrelsen vilket fördröjer grävningarna. För att snabba på grävningarna ber vi er som inte skrivit på markavtalen att snarast göra detta och lämna in till styrelsen.

Om det är oklarheter eller andra frågor angående markavtalen så kontakta styrelsen på styrelsen@klastorpsby.se

Målsättningen med fiberbygget är att all fiberslang skall vara nedgrävt till den 31/12-2013. Efter att all fiberslang är nedgrävd kommer man att blåsa in själva fiberkabeln i slangen och driftsättning görs därefter när alla fått fiberkabeln indragen i fastigheten.

Om inte fiberslangen är inne i fastigheten kan man inte blåsa in fibern till den fastigheten och driftsättningen kommer att försenas eftersom driftsättningen görs först när alla fiberkablar är anslutna.

VIKTIGT!
Vill påminna om att fastighetsägarna själva får ombesörja nedgrävningen av fiberslangen mellan fastighetsgränsen och själva fastigheten. Kan vara bra att ha förberett innan det blir tjäle. Man kommer att avsluta grävningen vid fastighetsgränsen med en bit fiberrör som är tilltaget för att räcka till fastigheten så man behöver inte skaffa detta material själv.

Har man inte möjlighet att gräva så kan man eventuellt få hjälp av grävmaskinisten som gräver ner kabeln till fastigheten. Men detta är också beroende på om det finns tid och möjlighet för denna grävning. All grävning på egna fastigheten bekostas av fastighetsägaren.

Det här inlägget postades i Bredbandsinformation. Bokmärk permalänken.